Επίσκεψη Εγκλωβισμένων μαθητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Feb 10, 2018 by

Επίσκεψη Εγκλωβισμένων μαθητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στις 22 Ιανουαρίου ολιγομελής ομάδα μαθητών και καθηγητών από το Εξατάξιο Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου φιλοξενήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σ’ ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα , οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης, να παρακολουθήσουν διαλέξεις από τους ακαδημαϊκούς του Ιδρύματος καθώς και μια παρουσίαση που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Η επίσκεψη των μαθητών τουΓυμνασίου Ριζοκαρπάσου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε μετά από πρωτοβουλία και επιθυμία των ιδίων. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκεφθήκαν 7 μαθητές. Η επίσκεψυ αυτή αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία που προσέφερε, σε όσους συμμετείχαν, συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Υποδεχόμενος και απευθυνόμενος στα εγκλωβισμένα παιδία, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους μαθητές αφού όπως τόνισε,

«είστε η συνέχεια της ιστορίας που έγραψαν οι δικοί σας άνθρωποι αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση. Η αγάπη σας για το Ριζοκάρπασο, η επιμονή σας να μην το εγκαταλείψετε, φανερώνει ότι η επανένωση και η ειρηνική συνύπαρξη είναι δυνατή, είναι ευκταία αλλά και εφικτή».

Στη συνέχεια οι μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου γευμάτισαν και συνομίλησαν με τον Πρύτανη στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Related Posts

Tags

Share This