Εγγαφή δύο μαθήτριων από το Ριζοκάρπασο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Jul 9, 2018 by

Δυο νέες φοιτήτριες από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου   στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Tην Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, δυο απόφοιτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου έκαναν την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή και στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής τους στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υποδέχθηκε τις δυο νέες φοιτήτριες στο γραφείο του και τις ευχαρίστησε για την επιλογή τους για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού όπως τόνισεο κύριος Χριστοφίδης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα Paideia-News ,

«Τα βιώματα των νέων του Ριζοκαρπάσου είναι από μόνα τους κινητήρια δύναμη δημιουργικότητας. Επιπλέον για τους εγκλωβισμένους η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο είναι ως πρόκληση μεγαλύτερη, από οποιοδήποτε άλλο νέο του νησιού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το πανεπιστήμιό σας θα είναι συμπαραστάτης στο καινούριο αυτό ταξίδι της γνώσης και των εμπειριών. Καλή αρχή.».

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αυτή την περίοδο φοιτούν   5 εγκλωβισμένοι φοιτητές στα Τμήματα Επιστημών της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) και Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών ενώ συνολικά έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου 15 εγκλωβισμένοι φοιτητές.