Έλλειψη καθηγητών στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

Oct 25, 2018 by

Προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη καθηγητών στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

 

 

Πικραμένοι και απεγνωσμένοι αρκετοί εγκλωβισμένοι γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων επισήμανε πως υπάρχει έλλειψη 8 καθηγητών πράγμα που δημιουργεί κενά σε 18 μαθητές. Tέσσερις εκ των οποίων είναι τελειόφοιτοι.

Ο Άντρος Αχιλλέως – Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Ριζοκαρπάσου ανέφερε στο Άλφα Κύπρου

” Έχει εγκριμένους φιλόλογους και μαθηματικούς που είναι εξεταζόμενα μαθήματα και δεν τους στέλλουν διότι περιμένουν να στείλουν ονόματα άλλα κάτω. Μπορεί να περιμένουμε να έρθουν τα Χριστούγεννα και να περιμένουμε καθηγητές και στο τέλος τα παιδιά μινίσκουν πίσω που τα μαθήματα.”

 

Τόνισε πως αρκετοί γονείς, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές μαζί με τα παιδιά τους για να καλύπτου την εξεταστέα ύλη σε ιδιωτικά φροντιστήρια, πράγμα που κοστίζει τόσο σε χρόνο μελέτης όσο και σε χρήμα. Ο Πρόεδροε του Συνδέσμου Γονέων τόνισε πως μεριμνούν οι ίδιοι να φέρουν τα παιδιά τους στις ελεύθερες περιοχές ούτως ώστε να καλύψουν την εξεταστεα ύλη και να μην αφήσουν κένα. Η εβδομαδιαία μεταφορά των μαθητών στις ελεύθερες περιοχές κοστίζει χρόνο από το προσωπικό διάβασμα των μαθητών καθώς και χρήμα από τα οικογενειακά έσοδα.

” Σηκώνουμε τωρά να την παίρνω στις ελεύθερες περιοχές για να κάμνει φυσική για να μεν κόψει πίσω η μιτσιά. Είπα τους το χίλιες φορές, δεν έχει ένα τόπο που μπορεί ο γονιός να σηκωστεί και να το πάρει ιδιαίτερα γιατί έκοψε το μωρό του πίσω. Τζαι υποσχεθήκαν μου μισιη μου οτι θα μου πληρώσουν τις ώρες του μωρού τζαι να μας πληρώσουν τζαι τα πετρέλαια.”

 

Σύμφωνα με τον Άντρο Αχιλλέως, οι εγκλωβισμένοι γονείς αναμένουν μια απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αλλά κανείς δεν τους ενημερώνει παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν.

 

“Τζαι φκένουν μες τες τηλεοράσεις τζαι λαλούσιν προηγείται το Ριζοκάρπασο. Μα πως προηγείται το Ριζοκάρπασο? Ετζεν επειδή εμείναμε εμείς δακάτω και εκαταστραφήκαμε , πρέπει να αφήκουμε και τα κοπελλούθκια μας να καταστραφούν.

 

Από την άλλη πλευρά ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης αναφέρει

” Η διαδικασία της στελέχωσης στο Ριζοκάρπασο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και παρεμβαίνουν εκτός από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και η άλλη πλευρά. Άρα υπάρχουν αυτή την στιγμή σε εκκρεμότητα εγκρίσεις από την άλλη πλευρά.”

Επιπλέον προσθέτει πως τις ώρες των μαθηματικών τις καλύπτει η διευθύντρια του σχολείου, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

 

 

Related Posts

Tags

Share This