Αποχαιρετώντας το 2018 αποχαιρετάμε και την δική μας Κυρία Δέσποινα

Dec 31, 2018 by

Αποχαιρετώντας το 2018 αποχαιρετάμε και την δική μας Κυρία Δέσποινα

Με βαθιά θλίψη τον Νοέμβριο του 2018 ενημερωθήκαμε για τον θάνατο της αγαπητής μας Δέσποινας Παντελή η οποία υπηρέτησε την Μονή Απ. Ανδρέα για δεκαετίες. 

Η συμπαθητική γριούλα, σε όλη της την ζωή έμεινε πιστή στο Άγιο μας, συντρόφευε τον Πατέρα Ζαχαρία και την πρεσβυτέρα και από κοινού κρατούσαν ζωντανό το Μοναστήρι. 

Ο Ύψιστος την πήρε κοντά Του λίγες μέρες πριν από την γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, ο φύλακας άγγελος της ιστορικής Μονής, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

 

Ανδρέας Χρονιάς – Κοινοτάρχης Ενορίας Λεκού Ριζοκαρπάσου
“Η κυρά Δέσποινα αγαπήθηκε απο εμάς στον Ριζοκάρπασο, ηρθε μια κοπέλα και έφυγε μια μεγάλη κυρία. Μέρα νύχτα στο μοναστήρι αφιλοκερδώς χωρίς κανένα συμφέρων, πέρασε δύσκολα μονη της στο μοναστήρι”.

Όπως όλοι οι Ριζοκαρπασίτης γνωρίζουμε η κυρά Δέσποινα με καταγωγή, απο την Περιστερώνα της Πάφου είχε κάνει τάμα να προσκυνήσει στην μονή του Αποστόλου Ανδρέα. Γι’αυτό και επισκέφθηκε το μοναστήρι.Μια επίσκεψη που έμελλε να γίνει, λίγο πρίν την βάρβαρη Τουρκική εισβολη. Τελικά εμεινε, να φυλάει Θερμοπύλες…

Ανδρέας Χρονιάς – Κοινοτάρχης Ενορίας Λεκού Ριζοκαρπάσου
“Το υπηρετείσαι μέχρι την τελευταία της στιγμή. Όταν έγινε η εισβολή ήταν 14 άτομα σίγα σιγά κάποιοι έφυγαν κάποιοι πέθαναν”.

Η Δέσποινα απεβίωσε στις 15.11.2018 σε ηλικία 99 χρονών. Η κηδεία της έγινε στις 16.11.2018 στην γενέτειρα της την Περιστερονα Παφου στις 2:00μ.μ. Εκκλησία Αγίου Μαμά.

Οι Κοινοτάρχες και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και ολόκληρη η Κωμόπολη Ριζοκαρπασου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια.