Παρουσίαση βιβλίου: «Αιγιαλούσης Γεύσεις» του Γιώργο Φτωχόπουλο.

Mar 10, 2020 by

Παρουσίαση βιβλίου:«Αιγιαλούσης Γεύσεις»

Το Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον «Το Έρμα» παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Πτωχόπουλου

To Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον «Το Έρμα» και οι Εκδόσεις Αιγαίον παρουσιάζουν το βιβίο του Γιώργου Πτωχόπουλου με τίτλο  «Αιγιαλούσης Γεύσεις». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η συγγραφέας Νάσα Παταπίου και ο ηθοποιός Αντώνης Κατσαρής και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

«Το μεγαλείο της γιαλουσίτικης μαγειρικής, αλλά και της μαγειρικής όλων των χωριών της Κύπρου, είναι η ισορροπία και η αξιοποίηση όλων των αγαθών που παράγει η γη μας. Οι μανάδες μας, με λίγα υλικά, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και πιστές στους ρυθμούς της φύσης έφτιαχναν πλούσια πιάτα. Κυριαρχούσαν στο τραπέζι μας τα άγρια χόρτα, βραστά ή τηγανιτά, με αυγά, με όσπρια, με κρέας, με ψάρι, που τα συνόδευαν το ψωμί και το ελαιόλαδο, το αλάτι της θάλασσας και ο πανταχού παρών χυμός του λεμονιού ή του κιτρόμηλου».(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Βιβλιοπωλείον – Καφεαναγνωστήριον «Το Έρμα», την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 19:00. Έκτορος 43, παλιά Λευκωσία, (πλησίον πύλης Αμμοχώστου, εντός των τειχών).

 

Related Posts

Tags

Share This