Επαφές της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία», του Δήμου Ακανθούς, του Συλλόγου Καρπασιτών Ελλάδας «Ο Απόστολος Αντρέας», των Καρπασιτών Φοιτητών Ελλάδας και της Ένωσης Οικογενειών Δολοφονηθέντων Εγκλωβισμένων, στην Αθήνα που είχε από τις 25 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2016.

Apr 5, 2016 by

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επαφές της  Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία», του Δήμου Ακανθούς, του Συλλόγου Καρπασιτών Ελλάδας «Ο Απόστολος Αντρέας», των Καρπασιτών Φοιτητών Ελλάδας και της Ένωσης Οικογενειών Δολοφονηθέντων Εγκλωβισμένων, στην Αθήνα που είχε από τις 25 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2016.

 

Τα θέματα της Χερσονήσου Καρπασίας και η αξίωση υπαγωγής της υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, στα πλαίσια ενδεχομένης λύσης του Εθνικού μας προβλήματος, πρόβαλε στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία», του Δήμου Ακανθούς, του Συλλόγου Καρπασιτών Ελλάδας «Ο Απόστολος Αντρέας», των Καρπασιτών Φοιτητών Ελλάδας και της Ένωσης Οικογενειών Δολοφονηθέντων Εγκλωβισμένων, σε επαφές που είχε από τις 25 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2016.

Οι εκπρόσωποι των Καρπασιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκο Φαλά, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σε συνάντηση μιάς ώρας, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι προώθησης της υπόθεσης της Καρπασίας, της εφαρμογής της Συμφωνίας της Γ’ Βιέννης της 2 Αυγούστου 1975 – της πρώτης Συμφωνίας υψηλού επιπέδου μετά την τουρκική εισβολή – και της αξιοποίησης των θυσιών των Εγκλωβισμένων Καρπασιτών και Μαρωνιτών.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος είναι βαθύς γνώστης του Κυπριακού και της εθνικής σημασίας που έχει για το μέλλον της Κύπρου η Χερσόνησος της Καρπασίας. Η έκταση των ακτογραμμών, η παραμονή του Τελευταίου Ελληνισμού στο ακροτελεύτιο σύνορο του Έθνους, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα – το Πρώτο Προσκύνημα της Χριστιανοσύνης στη ελληνική και χριστιανική από τα βάθη των αιώνων Χερσόνησο των Αγίων και των Ηρώων, καθώς και η λειτουργία του Ελληνικού Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Έλληνα Πρόεδρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τους Καρπασίτες για τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ειδικά για το θέμα της Καρπασίας.

Οι Καρπασίτες είχαν συναντήσεις με τον πρώτο Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τάσο Κουράκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελο Καλπαδάκη και πλειάδα παραγόντων της κυπριακής παροικίας της Αθήνας.

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά συνάντησαν οι Καρπασίτες κατά τις προηγηθείσες επισκέψεις τους στην Κύπρο.

 

Λευκωσία, 04/04/2016

IMG_4839x10

 

 

Related Posts

Tags

Share This