ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
θύματα Τουρκικής Εισβολής και Αγνοούμενοι
Ανδρέας Αντώνη Καλογήρου-Θύμα Τουρκικής Εισβολής .
Ο Ανδρέας γεννήθηκε το Νοέµβριο του 1954 ήταν παιδί πολυµελούς οικογένειας και αναγκάστηκε λόγω οικονοµικών δυσκολιών να διακόψει τη φοίτησή του στο Γυµνάσιο Ριζοκαρπάσου το 1968.Κατατάγηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς το 1972 και υπηρετούσε σε στρατιωτική µονάδα στην Αθαλάσσα. Σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της τουρκική εισβολή, στις 21 Ιουλίου 1974 στον κυκλοφοριακό κόµβο Κολοκασίδη, στη Λευκωσία.Θεωρείτο αγνοούµενος έως το 2001, όπου εντοπίστηκε θαμμένος στο κοιμητήριο Λακατάμια , µε τη µέθοδο του DNA ταυτοποιήθηκαν τα οστά του, τα οποία µεταφέρθηκαν από το εν λόγω κοιμητήριο στον Τύµβο της Μακεδονίτισσας.
Γιαννίκος Ιωάννης -Αγνοούμενος- Ταυτοποιήθηκαν τα όστα του.
Ο Ιωάννης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955. Ήταν άριστος μαθητής, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου τον Ιούνιο του 1973. Στις 23 Ιουλίου, κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά.Ο μαύρος Ιούλιος του 1974 τον βρήκε να αντιστέκεται στις ορδές του Αττίλα στην περιοχή της Μιας Μηλιάς. Τελευταία φορά που θεάθηκε ζωντανός ήταν στις 14 Αυγούστου 1974. Από τότε μάταια οι γονείς του περιμένουν την επιστροφή του .Τριανταέξη χρόνια μετά, τα λείψανά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στο κατεχόμενο χωριό Αγιά βορειοανατολικά της Αθηένου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Κορκός Νίκος -Αγνοούμενος.
Ο Νίκος, γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο το 1951. Στο χωριό ήταν γνωστός για την αγάπη του για τον αθλητισμό αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου το 1971. Το μαύρο καλοκαίρι του 1974 βρέθηκε στην Κύπρο και με το πρώτο κάλεσμα της πατρίδας του έτρεξε να την υπερασπίσει. Χάθηκε στην Κερύνεια στις 22 Ιουλίου.
Βασιλείου Συνέσης Τσούνταρου -Αγνοούμενος- Ταυτοποιήθηκαν τα όστα του.
Ο Συνέσης Τσούνταρου γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασον το 1950. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της κωμόπολης μας το 1969. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως λοχίας των καταδρομών της 31ης μοίρας μετέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Αρχές Ιουλίου του 1974 επέστρεψε στο Ριζοκάρπασον. Του έμεινε μόνο ένα μάθημα, τα λατινικά, για να πάρει το πτυχίο του. Στις 20 Ιουλίου κατατάγηκε. Χάθηκε στην Κερύνεια από την πρώτη μέρα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής 20 Ιουλίου 1974.Τριανταέξη χρόνια μετά, το λείψανά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο δίπλα από το γήπεδο του Γ.Σ. Πράξανδρος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.