Πισίες
Υλικά:
Ζύμη απλή
Αλεύρι του τόπου
Άλας
Χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε ζύμη σφικτή με αλεύρι του τόπου, λίγο άλας και χλιαρό νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να μαλακώσει για δυο-τρεις ώρες. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα κουλουριού με διάμετρο πέντε περίπου εκατοστά. Μετά το κόβουμε σε κομμάτια πάχους δύο με τρία εκατοστά. Κανονίζουμε ούτως ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει μέγεθος ενός μεσαίου πιάτου. Ακολούθως τις τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λαδί μία μία. Όταν τις τηγανίσουμε τους ρίχνουμε ζάχαρις ή μέλι. Αφού τις διπλώσουμε δύο τρεις φορές ή τις τυλίξουμε σε ρολό.